Časté dotazy

  • Používáte chemii k dosažení trvanlivosti?
    Ne. Naše "chemie" spočívá v kouři z bukového dřeva. Nepyšníme se dlouhověkostí našich výrobků neb nám uchovávání takové pochutky jako jsou jerky ve sklepeních po dlouhé měsíce nedává smysl. Vydali jsme se cestou lepší chuti za cenu menší trvanlivosti (2 měsíce) a vsadíme se, že ani tak dlouho vám jerky v kredenci nevydrží, jelikož je dříve spořádáte. Jerky spotřebujte po otevření do 24 hodin.
  • Jsou jerky vhodné pro děti?
    Ano. Jerky jsou skvělá alternativa k chipsům, popcornu či podobným "pochutinám". Jsou zdrojem bílkovin a vaše děti si je zamilují. Můžete je přibalit do aktovky nebo jako sváču při sportovních aktivitách.
  • Jak dlouho sušíte jerky?
    U každé receptury se proces sušení liší. Záleží na obsahu vody a tipu marinování. Přibližně 1/4 celkového času jerky ještě udíme na nízkou teplotu. Průměrně se celkový čas sušení blíží 6 hodinám.
  • Jak mám jerky skladovat?
    Jerky nemají rádi sluníčko, vlhko a vzduch. Naše neprůsvitné balení jerky ochrání před sluníčkem a součástí každého balení je absorbér kyslíku. Skladujte je v suchu při běžné pokojové teplotě.
  • Kolik mohu spořádat jerky za den?
    Jerky tvoří především bílkoviny. Pro sportovce tak nejsou pouze pochoutka, ale právě zdrojem proteinů. Jerky svou váhou, ale trochu klamou. Jedno balení vypadá jako malá porcička. Není tomu tak! Na jedno balení (50g) spotřebujeme přibližně 150 g masa, což už je relativně pořádná porce. Doporučená denní dávka je dána na základě vaší váhy a aktivity. Pro středně aktivního může s váhou 90 kg jsou 3 balíčky denně na hraně doporučené dávky.

Potvrďte akci

Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?