Náš příběh

Náš příběh má počátky samo sebou v Severní Americe. S partou kamarádů jsme obráželi tamní národní parky a města západního pobřeží. Jerky byly našimi každodenními společníky na dlouhých přejezdech a následných toulkách přírodou. Do té doby jsme znali sušené maso pouze z regálů benzinových pump, což ovšem s tím, co jsme okusili za velkou louží, mělo pramálo společného.

Osudové monstrum

Někde nedaleko Death Valley jsme narazili na typickou boudu s nápisem „Fresh Jerky“, kde nás chlapík jak vystřižený z filmů Tarantina dostal svojí nabídkou a nechal nás nahlédnut do své „kuchyně“, což bylo jedno obří ocelové monstrum (něco mezi grilem a udírnou). Jerky nabíral zpod tajemných poklopů plechovou lopatkou a do papírového pytlíku je sypal a sypal, dokud jsme mu nepřikývli, že už nám taková porce štěstí stačí. Tu část přípravy jerky v udírně jsme si ponechali i do našeho výrobního procesu.

Doba zrání

Po návratu do Čech jsme se pokorně vrátili k našim zaměstnáním, firmám a projektům. Stejně nám to ale nedalo a začali jsme s jerky koketovat alespoň v rámci domácích pokusů, což upřímně nikdy nebylo úplně ono. Na konci roku 2019 se nás v rámci bilancování zmocnila chuť pustit se do něčeho vlastního. Původní nápad jsme už jenom oprášili a vrhli se po hlavě do výroby těch nejlepších jerky.

Štěpán, Honza a Martin

Projekt jsme rozjížděli ve dvou, ale už po pár měsících se k nám připojil náš kulinářský maestro Martin. Přinesl první vzorky receptur, do kterých jsme se okamžitě zamilovali a dodal nám i potřebné know-how ohledně zařízení provozovny. Jsme tak asi jediní jerkaři, kteří se mohou pyšnit opravdu špičkovým šéfkuchařem.

Born in the USA

Věděli jsme tři věci: že chceme maso udit; že se chceme přiblížit chuti, kterou jsme poznali v Americe; a že chceme přijít s něčím novým. Všechny jerky od konkurenčních výrobců nám totiž víceméně splývaly, a tady jsme vycítili naši šanci se odlišit. Následovala celá řada pokusů, omylů a testů. Připadali jsme si jako jaderní inženýři, ale už první řada příchutí stála za to.

Gastro zhaslo, tak jsme rozsvítili eshop

V době, kdy se kvůli pandemii začaly uzavírat hospody a řada gastro podnikatelů to zabalila, my jsme se dobrovolně vrhli do podnikání v této branži. Začali jsme se soustředit na prodej online a díky našemu eshopu tak můžete nyní ochutnat jerky, ať už jste kdekoliv.

… to be continued

Potvrďte akci

Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?